Kategoriler
Mutfak Aletleri Mutfak Bilgileri

salata kurutma kabı

salata kurutma kabı
Salata kurtma kabı bizler için büyük bir kolaylık. Salata kurutma kabı mutfaklarımızda maydanoz, nane, semizotu, kıvırcık, ıspanak, marul ve benzeri sebzeleri yıkadıktan sonra üzerinde bulunan suyu atmak için kullanılmaktadır. Yeşil yapraklı sebzeler açıkta bırakılırsa su kaybedeceğinden çabukça buruşur ve kururlar. Islak olarak poşetlenip bekletildiğinde ise, çabucak çürürler.

Sebzelerin kuruma, buruşma ve çürümelerine engel olmak için yeşil yapraklı sebzeleri salata kurutma kabı ile kurutup, hava geçirmez yiyecek koruyucu plastik kaplarda saklayabiliriz. Özellikle kurutulmuş sebze ile yapılan salataların lezzetinde ki farkı, farkedeceksiniz.

TSEK Kalite Belgeli salata kurutma kapları, bakanlık onaylı malzeme ile sağlığa zararlı olmayan plastikten üretilmektedir. Bu mutfak aletinin kullanımı şöyledir; yıkadığımız sebzeleri aletin ızgaralı kurutma kabı içerisine yerleştirdikten sonra kapağını kapatıyoruz. Aletin kapak üzerinde bulunan çevirme kolunu 1-2 Dakika süre ile çevirmemiz sebzeleri kurutmak için yeterli oluyor. Kulanımı kolay, fiyatı oldukça ekonomik olan bu alet oldukça yararlıdır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com