Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri Yöresel Yemek Tarifleri

şevketi bostan yemeği

sevketi bostan yemegi
Düdüklüde Dana Etli Şevketi Bostan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
250 gr. Şevketi Bostan (dondurulmuş)
200 gr. Dana Kuşbaşı
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tepelice Un
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı Soğuk Su
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tutam Dereotu

Ön Söz:
Ege otlarından şevket-i bostan otu geç pişer. Şevketi bostan yemeği yaparken düdüklü tencere kullanmak, zaman ve yemeğin lezzeti açısından önemlidir. Şevketi bostan yemeği etli, zeytinyağlı yapılabilir. Yemek suyuna portakal suyu ilave edilebilir. Yemeği termo marka lastik contalı düdüklü tencerede, orta ateşin bir tık üzeri ısıda 20 dakikada pişirdik.

Ön Hazırlık:
Şevketi bostan otu çeşme suyu içinde çözdürülecek ve süzülecek. Kuşbaşı dana eti soğuk su ile yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek. Dereotu kıyılacak.

Yemek Sosunun Hazırlanması:
Bir kase içine 1 çay kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı soğuk su konulacak ve karıştırılacak.

etli sevketi bostan

Maharetini göster:
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve suyunu çekinceye kadar yüksek ısıda kavrulacak. Üzerine şerit doğranmış şevketi bostan ve 2 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklünün kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başladığında üzerine ağırlığı takılacak. Düdüklü fışlayıp ağırlığı sallanmaya başladığında ocak ısısı orta ateşin bir tık üzerine ayarlanacak. Ardından saate bakılacak ve not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde düdüklü ocaktan alınacak. Musluk suyu altında soğutulduktan sonra açılacak. Üzerine hazırlanan sos ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklü açık olarak bir iki dakika kaynatılacak, ocak söndürülecek ve dereotu serpilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com