Kategoriler
Çorba Tarifleri Düdüklü Tencere Yemekleri

şevketi bostan çorbası nasıl pişer

sevketi bostan corbasi
Düdüklüde Şevketi Bostan Çorbası Nasıl Pişer Tarifi, Etli Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
250 gr. Dondurulmuş Şevket-i Bostan Otu
200 gr. Kaburgadan Dana Kuşbaşı
6 Yemek Kaşığı Natürel Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı
100 gr. Rendelenmiş Domates (buzluktan)
50 gr. Kapya Biber Kırmızı Yeşil Karışık (buzluktan)
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan (100 gr.)
6 Su Bardağı Kaynar Su (1200 ml.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Çankırı Kaya Tuzu
1 Tutam Maydanoz

Terbiye Malzemeleri:
1 Adet Organik Yumurta Sarısı
1/2 Organik Limon Suyu (1 yemek kaşığı dolusu)

Ön Söz:
Şevketi bostan çorbası tarifi tamamen bize aittir, hiçbir tariften esinlenilmemiştir. Çorbanın tek kusuru, terbiyesinde un kullanılmamış olmasıdır. Sağlıklı vücut için, sağlıklı beslenmek ve fazla kilolardan kurtulmak gerekli diyoruz ya. İşte bu yüzden, ketojenik diyet yapıyoruz ve diyetin yasaklı besinler listesinde un bulunduğundan un kullanmadık. Oysaki çorba, 1 tatlı kaşığı tepeleme unun terbiysine konulması için bas bas bağırıyor. Hazırladığımız bu çorba aynen mantar çorbası tadında ve enfes. Şevketi bostan otu yemekleri normal tencerelerde olması gerektiği gibi pişmiyor. Bu iş için en ideali düdüklü tencere kullanmaktır. Derin dondurucunuzda şevketi bostan otu bulunuyorsa, tarifimi mutlaka deneyin derim. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Şevketi bostan dondurucudan çıkarılacak ve çözüldükten sonra 1 cm. irilikte doğranacak. Kuşbaşı dana eti doğranmış şevketi bostan iriliğinde doğranacak. Buzluktan çıkarılan kapya biber ve domates rendesi çözdürülecek. Kuru soğan yemeklik doğranacak. Maydanoz ince doğranacak ve 6 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Terbiyenin Hazırlanması:
Cam veya porselen kaseye 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı dolusu limon suyu konulacak ve çırpılacak. (un ile bir sorununuz yok ise; bu aşamada kaseye, 1 tatlı kaşığı tepeleme un ilave edebilirsiniz.)

sebzeler doğranmış
sevketi bostan corbasi 1

çorba pişmiş servise hazır
sevketi bostan 2

Maharetini Göster:
Klasik, contalı düdüklü tencereye 6 yemek kaşığı sızma zeytin yağı konulacak ve orta ısı ayarında ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti konulacak ve yüksek ısıda et suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulacak. Peşinden sıra ile soğan, domates rendesi ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından kapya biber, şevketi bostan, 1 çay kaşığı kara biber, 1 çay kaşığı pul biber, 6 su bardağı kaynar su ilave edilecek, malzemeler karıştırılacak ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı orta ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam, 20 dakika süre ile yemek pişirilecek. Süre bitiminde düdüklü açılacak ve 1 kepçe çorbanın suyundan alınacak ve terbiyeye ilave edilecek. Terbiye karıştırılacak ve düdüklüye ilave edilecek. Düdüklü açık olarak 2 dakika kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Şimdi düdüklüye doğranmış maydanoz ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com