Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

hünkar beğendi

hünkar beğendi 1
Dana Etli Hünkar Beğendi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Bifteklik Dana Eti
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 tatlı Kaşığı Domates Salçası
4 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su

Patlıcan Beğendi Malzemesi:
3 Adet Patlıcan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (20 gr.)
1 Yemek Kaşığı Un (20 gr.)
1 Su Bardağı Soğuk Süt (200 gr.)
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Patlıcan közlenecek. Kaynar su hazır edilecek.

Patlıcan Beğendi’nin Hazırlanması:
Közlenmiş, soyulmuş ve ince kıyılmış patlıcan bir kap içine alınacak. Ardından, kaşığın arkası ile macun kıvamına gelinceye kadar ezilecek. Tava içine tereyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine un ilave edilecek ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine süt ilave edilecek ve çırpma teli ile karıştırılarak pürüzsüz bir sos yapılacak. Ardından ezilmiş patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak.

Patlıcan Beğendipatlıcan beğendi

Hünkar Beğendi Tas KebabıHünkar Beğendi Tas Kebabı

Maharetini Göster:
Tencere’ye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı et ilave edilecek ve orta ısıda suyunu çekinceye kadar kavrulacak. Ardından sırası ile soğan, sarımsak, salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine 1 su bardağı kaynar su, karabiber ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde ocak söndürülecek ve yemeğinin tuz’u karar hale getirilecek. Ardından yeteri kadar patlıcan beğendi servis tabağına konulacak ve ortası açılacak. Açılan yere et ilave edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com