Kategoriler
Meze Tarifleri Salata Tarifleri

semizotu salatası

yoğurtlu semizotu salatası
Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Bağ Semizotu
1 Kase Yoğurt
2 Diş Sarımsak
tuz

Ön Söz:
Pazar ve marketlerde iki çeşit semizotuna rastlarız. İri yeşil yapraklı olanı, tohum kullanılarak üretilen ve bir kültür bitkisi olan semizotu. Diğeri ise, semt pazarların kenar ve köşelerinde tezgahını kurmuş köylü pazarlarında satılan ince yapraklı, kızılca renkli yabani semizotu. Yabani semizotu bahçe ve bostanlarda kendiliğinden yetişir. Tadı diğer semizotundan farklıdır. Her iki semizotunun tencerede sulu yemeği yapıldığı gibi, sade ve yoğurtlu salatası da yapılır. Tarifimde tohumla üretilen semizotu salatasını hazırladım.

Ön Hazırlık:
Semizotu dalarında bulunan üst taze yaprakları kopartılacak, su dolu bir kap içerisine alınacak ve dinlendirilecek. Ardından bol su ile yıkanacak ve süzülecek. Süzme işlemi salata kurutma kabı içerisinde yapılırsa daha güzel olur.

Maharetini Göster:
Kase içerisinde ezilmiş sarımsak ile yoğurt karıştırılacak ve tuzu karar hale getirilecek. Üzerine semizotu yaprakları ilave edilecek ve karıştırılacak. Tercihinize göre, üzerine zeytinyağı gezdirebilir, pul biber ekebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com