Kategoriler
Tavuk Yemekleri

sebzeli tavuk haşlama

sebzeli tavuk haşlama
Tencerede Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
5 Adet Tavuk Baget
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
5 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Patates
2 Adet Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Sebzeli tavuk haşlama yemeği, bütün veya parçalanmış tavuktan yapılır. Sebzeli tavuk haşlama yemeği yaparken  (bütün tavuk kullanıldığında) yapım yöntemi bu tarifime benzemez, farklıdır. Tarifim, parça halindeki tavuk ürünlerinin (tavuk budu, tavuk göğsü, tavuk kanadı ve tavuk inciğinin) sebze kullanılarak haşlanmasıyle ilgilidir. Bu yemeğin yapımında her çeşit baharat ve yumrulu sebzeler kullanılabilir. Yemekte kullanılacak sebze ya da baget miktarı, yemeğin pişme süresini ve yemekte kullanılacak su miktarını etkilemez. Sebzeli tavuk haşlama yemeği yaparken ihtiyacınıza göre malzeme kullanabilirsiniz. Yemeğe ilave edilecek su miktarı, 3 su bardağı ölçüsünün altında olmamalıdır. İstediğiniz miktarda yemeğe kaynar su ilave edebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Bagetler yıkanacak ve süzülecek. Soğan soyulacak ve bütün bırakılacak. Patates, havuç soyulacak ve iri doğranacak. 3 su bardağı kaynar su hazırda bekletilecek.

tencerede sebzeli tavuk

Maharetini Göster:
Tencerenin tabanına zeytinyağı yayılacak ve üzerine bagetler dizilecek. Aralarına soğan, patates ve havuç konulacak. Ardından karabiber, pul biber, kekik, tuz ve 3 su bardağı kaynar su ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve saat’a bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika süre bitiminde yemeğiniz servis’e hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com