Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Kebap ve Izgara Tarifleri

sebzeli tas kebabı

sebzeli tas kebabı
Sebzeli Tas Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Dana Döş Kuşbaşı
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Domates
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Su Bardağı Bezelye
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Sebzeli tas kebabını düdüklü tencerde iki aşamalı yaptım. Düdüklü tencerede orta ateşte (20 dakika)eti haşladım. Üzerine yarı pişmiş (bezelye, havuç, patates) sebzeleri ilave ettim ve kısık ateşte 5 dakika pişirdim. Verdiğim malzemelerle üç kişiye yetecek miktarada sebzeli tas kebabı yapılır. Bezelyeyi derin dondurucudan çıkardım ve 20 dakika haşladım. Havucu 10 dakika, patatesi 2 dakika haşladım. Sebzeli tas kebabı farklı bir lezzet, denemenizi tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Domates soyulacak, kuşbaşı doğranacak. Patates, havuç soyulacak ve 2 cm boyutunda küp doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Sebzelerin Haşlanması:
Tencerede su kaynatılacak, bezelye ilave edilecek ve en düşük ısıda tencere kapalı olarak 10 dakika haşlanacak. Üzerine havuç ilave edilecek 10 dakika haşlanacak. Süre bitiminde patates ilave edilecek, 2 dakika haşlanacak ve ocaktan alınacak. Ardından soğuk sudan geçirilecek ve süzülecek.

sebzeler haşlanmış
haşlama sebze

sebzeli tas kebabı pişmiş servise hazır
sebzeli etli tas kebabı

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı et konulacak ve orta ısıda rengi dönünceye kadar kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklünün kapağı kapatılacak ve orta ısı ayarında et 20 dakika haşlanacak. Süre bitiminde düdüklüye soğan, salça, domates, haşlanmış sebze, baharat ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından düdüklünün kapağı kapatılacak. İlk düdük sesinden sonra, ocak tamamen kısılacak. En düşük ısı ayarında sebzeler 5 dakika pişirilecek ve ocak söndürülecek. Ardından yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com