Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

sebzeli dana etli sac kavurma

dana sac kavurma
Sebzeli Dana Etli Sac Kavurma Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. Izgaralık Dana Eti
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet İri Kuru Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Kırmızı Kapya Biber
1 Adet Yeşil Kapya Biber
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Sac kavurma yapımında dana eti kullanmak, başka bir tat ve lezzet. Özellikle kuzu etini sevmeyenler için, dana etli sac kavurma yapmak doğru tercihtir. Dana etinin her bölümü ile sac kavurma yapılmaz. Sac kavurma yapılacak dana eti, dinlenmiş olmasının yanında çabukta pişmelidir. Sac kavurma yapılacan en uygun dana eti, dananın ızgara yapmaya uygun bölümleridir. Bu bölüm ise, kuşkusuz dana biftektir.

Bu tarifte eti, zeytinyağı yerine 50 gr. kavram yağı ile kavurdum. Kavram yağı, et üzerinde bulunan yağdır ve kasaplarda kilo ile satılır.

Ön Hazırlık:
Dana eti kuşbaşı doğranacak. Soğan yarım ay doğranacak. Kapya biberler şerit (jülyen) doğranacak. Domates rendelenecek.

Maharetini Göster:
Kavurma sacına zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve normal ısı ayarında; etin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, kırmızı ve yeşil biber ilave edilecek, diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Peşinden rendelenmiş domates ilave edilecek ve karıştırılacak. Domates suyunu çekinceye kadar et pişirilecek. Et suyunu çekince karabiber, pul biber, kekik, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com