Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

sade taze barbunya

sade taze barbunya
Tencerede Etsiz Kıymasız Sade Taze Barbunya Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Kabuklu Taze Barbunya Fasulyesi
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
4 Su Bardağı Kaynar Su (800 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Sade, taze barbunya fasulyesi yemeğini zeytinyağlı olarak tencerede yaptım. 1 Kg. kabuklu taze barbunya fasulyesini ayıkladıktan sonra, 520 gr. iç elde ettim. İçi tencerede (orta ateşte)25 dakika haşladım ve süzdüm. Yemeği tencerede, en düşük alev ayarında 2.5 saatte pişirdim. Sonuç olarak; mükemmel lezzette, taze barbunya yemeğimi yapmış oldum. Taze barbunya yemeğini sade olarak yapıp yemediyseniz eğer, mutlaka tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kabuklu taze barbunya fasulyesinin içleri çıkarılacak ve bir kaba konulacak. Soğan yemeklik doğranacak. 4 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

İç Barbunya’nın Haşlanması:
Tencereye ayıklanmış iç barbunya fasulyesi, üzerini üç parmak örtecek seviyede soğuk su konulacak ve normal ısı ayarında (tencere açık olarak) 25 dakika süre ile haşlanacak. Ardından süzgeç yardımıyle süzülecek ve çıkan su kullanılmayacak.

sade taze barbunya yemeği

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve düşük ısı da kavrulacak. Peşinden haşlanmış iç barbunya fasulyesi, toz şeker, 4 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve saat’e bakılacak not edilecek. Tam 2.5 saat bitiminde yemeğiniz hazır. Yemeğin tuzunu şimdi karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com