Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

havuçlu çalı fasulyesi

havuçlu çalı fasulyesi
Düdüklü Tencerde Zeytinyağlı Havuçlu Çalı Fasulyesi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. Çalı Fasulyesi
2 Adet Orta Boy Havuç (150 gr.)
8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Adet Orta Boy Domates (100 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kaynar Su
Termo Düdüklü Tencere
Pişirme Isısı, kısık ateş

Ön Söz:
Düdüklü tencerede, zeytinyağlı rendelenmiş havuçlu çalı fasulye yemeğini 1 çay bardağı su ile en düşük (kısık ateşte) ısıda 25 dakikada pişirdim ve ocaktan aldım. Çalı fasulyesinin her çeşit yemeği süper olur. Havuçlu yemeği ise, diğer çalı fasulye yemeklerini aratmaz. Afiyet olsun.

Yemeğin lezzetini artıran domates salçasıdır. Salçayı ne kadar dikkatli kullanırsanız, yemeğiniz o kadar güzel olur. Bu yemekte bir tatlı kaşığı domates salçası kullandım. Salçayı kavanozdan alırken kaşığı normal doldurdum.

Ön Hazırlık:
Çalı fasulye ayıklanacak, yıkanacak uzunlamasına ikiye bölünecek ve uygun irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak, domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

yemekte kullandığım 1 tatlı kaşığı salça ölçüsü
salça

yemek pişti servise hazır
havuçlu çalı fasulye yemeği

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, rendelenmiş havuç, domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından çalı fasulyesi, 1 çay bardağı kaynar su, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, düdüklünün kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başladığında (düdüklünün özelliğine göre) başlığı indirilecek veya takılacak. İlk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. 25 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com