Kategoriler
Pastane Tarifleri

pudingli bisküvi pastası

pudingli bisküvi pastası
Pudingli Bisküvi Pastası Yapımı
Malzemeleri:
1 Paket Dr.Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 Paket Eti Kakaolu Bisküvi
1 Paket Eti Bitter Kare Çikolata
1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
1 Çay Bardağı Fındık İçi
50 gr. Sana Yağı
3.5 Su Bardağı Süt
Tepsi çapı: 26 cm.

Ön Söz:
Pudingli bisküvi pastası’nı bir yakınım yapmıştı. Tattıktan sonra çok beğendim ve o günden sonra pudingli bisküvi pastası’nı sıklıkla yaparım. Bu tarif, çikolata ve kakao katkılı pastayı seven veya sevmeyenler için farklı bir alternatifdir. Denemenizi tavsiye eder, afiyet olsun derim.

Ön Hazırlık:
30 adet kare kakaolu bisküvi, bir kap içine her biri 4-5 parça olarak parçalanacak. Fındık içi mutfak robotunda iri çekilecek. Bitter çikolata, yarım fındık iriliğinde doğranacak.

pudingli bisküvi pastası 1

Maharetini Göster:
Tencereye 3.5 su bardağı süt, bitter çikolatalı puding konulacak ve karıştırılacak. Normal ısı da karışım, karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilecek. Karışım koyulaşınca, sana yağı ilave edilecek ve eriyinciye kadar karıştırılacak. Peşinden ocak söndürülecek. Parça bisküviler karışım içerisine ilave edilecek, karıştırılacak. Karışımın yarısı su ile ıslatılmış cam tepsi içerisine dökülecek ve düzgün bir şekilde yayılacak. Üzerine 1 çay bardağı fındık içi serpilecek. Kalan karışım fındık üzerine  yayılacak. Tepsi soğuduktan sonra; pudingli bisküvi pasta hindistan cevizi, çikolata parçaları ile süslenecek ve buzdolabına kaldırılacak. Sonrası malum.
Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com