Kategoriler
Sebze Yemekleri

portakallı kereviz yemeği

portakal sulu kereviz yemeği
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. Kök Kereviz
2 Adet Portakal
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Orta Boy Havuç
3 Adet Orta Boy Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
Bir Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Zeytinyağlı portakallı veya portakal sulu kereviz yemeğim bir numaradır. Bunca zamandır kereviz yemeği yapar yerim; bu yemek tarifim, yaptığım bütün kereviz yemeklerimi sollar. Yapmanız gereken, yemekte Finike portakalı kullanmaktır. Her portakal bu yemeğe lezzet katmaz, bilesiniz.

Portakalın üzerine bastırdığınızda yumuşacık olanını seçin ve gerisini merak etmeyin. Kerevizi sevmeyenler dahi, bu yemeği sevecektir.  Sakın ha, kuru nane’yi unutmayın.

Ön Hazırlık:
Bir adet portakal sıkılacak ve suyu yemekte kullanılacak. Diğer portakal soyulacak ve uzunlamasına ikiye bölünecek. Parçalardan her biri, enlemesine (dört dilim) dilimlenecek. Kereviz, havuç yıkanacak, soyulacak ve irice kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Maydanoz ince doğranacak. 1.5 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

kerevizkereviz yumrusu

Portakallı Kereviz Yemeği Sosu:
Kase içine 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş un, bir portakalın suyu ve 1.5 su bardağı dolusu kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak.

portakal sulu kereviz hazırlanmışportakallı kereviz

portakal sulu kereviz pişmiş servise hazırportakal sulu kereviz yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye kereviz, havuç, soğan, sarımsak konulacak. Üzerine hazırlanan sosun tamamı ve 6 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 30 dakika bitiminde yemeğiniz hazır. Üzerine, maydanozu ve kuru nane’yi şimdi serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com