Kategoriler
Sebze Yemekleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

pırasa kavurması

yumurtalı pırasa kavurması
Zeytinyağlı Yumurtalı Pırasa kavurması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1/2 Kg. Pırasa
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Adet Yumurta
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Pırasa kavurması sade veya yumurtalı olarak, arzuya göre; tencerede, ya da fırında yapılabilir. Pırasa kavurması yapımında isteğe göre, çok az domates salçası veya rendelenmiş domates kullanılabilir. Fırında pırasa kavurması yapımında, kavrulmuş pırasanın üzerine yumurtalı beşamel sos ilave edilebilir. İstenirse yemeği tatlandırmak adına karabiber, pul biber kullanılabilir. Kavrulmuş pırasa sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir.

Kısacası, pırasa kavurması yapmak için seçenek sınırsız. Tarifimde pırasa kavurması yapımında, derin dondurucuda sakladığım 1 kepçe (100 gr.) ölçüsünde rendelenmiş domates kullandım.

Ön Hazırlık:
Pırasa yıkanacak ve 1.5-2.0 cm. kalınlıkta doğranacak. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek ve yumurta az tuz ilavesiyle bir kasede çırpılacak.

pırasa kavurması 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından doğranmış pırasa, tuz ilave edilecek malzemeler bir güzel karıştırılacak ve tavanın kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve pırasa kendi halinde 30 dakika kavrulacak. Süre bitiminde, üzerine çırpılmış yumurta ilave edilecek ve malzemeler bir güzel karıştırılacak. Yumurta piştikten sonra, yumurtalı pırasa kavurması servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com