Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Pirinç Pilavı Tarifleri

kavurmalı pirinç pilavı

kavurmalı pirinç pilavı
Domatesli, Soğanlı, Kavurmalı Pirinç Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
100 gr. Kavurma
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Domates
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Yemek yaparken çoğunlukla (misafir yemekleri dışında) yemek malzemelerini üç porsiyonluk hazırlarım. Bu yemekler arasında çorba, bakliyat yemekleri, sebze yemekleri, et yemekleri, tatlı ve hamur işleri dahildir. Çünkü bizim ailemiz üç kişiden oluşur. Tarifimi uygulamak isteyenler, verdiğim malzemelerin katlarını alarak ihtiyaçları ölçüsünde yemek hazırlayabilirler.

Ön Hazırlık :
Pirinç, berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak ve süzülecek. Soğan, domates soyulacak ve yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, kavurma, domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından pirinç, 1.5 su bardağı kaynar su, karabiber ve tuz ilave edilecek, pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere yüksek ısıda 1 dakika kaynatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 14 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencerenin kapağı açılmadan, pilav en az 15 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde pilav karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com