Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri

patlıcanlı pilav

patlıcanlı pilav
Patlıcanlı Pilav Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Baldo Pirinç
1.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Adet Patlıcan
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Geçenlerde güzel ilimiz İzmir, Çeşme’den gönderilen ve reçel yapımında kullanılan patlıcan elime geçti. Yörede bu patlıcana körpe patlıcan ismi veriliyor. Altaki resim sözünü ettiğim patlıcana aittir. Patlıcanın etli yemeğeni yaptım ve arta kalanı bir süre dolapta bekledi. Onunla güzel bir pilav yaptım, eğer denememişseniz mutlaka patlıcanlı pilav yapın derim. Pilavınızı tattıktan sonra kararınızı verirsiniz, başkaca söze hacet yok. Körpe patlıcan her yerde bulunamadığı için; tarifimde tek patlıcan ölçüsü verdim, bağışlayın.

Ön Hazırlık :
Pirinç ılık su ile birkaç kez suyunu değiştire değiştire, berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak ve süzülecek. Patlıcan ve domates soyulacak ve küp doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

patlıcanlı pilav 1

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı ve tereyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine sıra ile patlıcan, domates, pirinç ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 1.5 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edilecek, pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere yüksek ısıda 1 dakika kaynatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 14 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencerenin kapağı açılmadan, pilav en az 15 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde pilav bir güzel karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com