Kategoriler
Pastane Tarifleri

pankek yapımı

pankek yapımı
Evde Kahvaltılık Pankek Yapımı
Malzemeleri:
200 ml. Kutu Süt (bir su bardağı)
1 Adet Yumurta (65 gr.)
1.5 Su Bardağı Un (165 gr.)
1 Paket Kabartma Tozu (10 gr.)
1 Çay Kaşığı Tepelice Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Silme Doldurulmuş Tuz
1 Paket Vanilya (5 gr.)

Ön Söz:
Evde pankek yapımı ustalık gerektirmez. Pankek tarifimde verilen malzemelere uymanız yeterlidir. Özellikle un ve süt miktarını tartarak kullanırsanız, pankek yapımında sorun yaşamazsınız. Malzeme ölçüsünü nasıl alırsanız alın, yaptığınız pankek çöpe atılmaz yenilir. 200 ml. süt 200 gram ölçüsüne denktir. Pankek hamurunda vanilya kullanımı tercihinize bağlı, biz kullanmayız. Hazırladığınız hamuru kepçe ile istediğiniz miktarda orta ateşte ısınmış teflon tava üzerine dökün ve üzerinde kabarcıklar oluştuğunda alt üst edin. Bu süre her yüzey için en fazla bir dakikadır. Afiyet olsun.

Pankek yapımında 50 ml. hacimli pankek kepçesi kullanırsanız, yaptığınız pankekler eşit boyutta olur. Tavaya koyduğunuz hamur miktarına göre, ocak ısısını ayarlamanız gerekir.

Pankek Hamuru:
Bir kaseye yumurta, toz şeker, soğuk süt, tuz konulacak ve çırpılacak. Karıştırma kabına un, kabartma tozu, vanilya konulacak ve karıştırılacak. Un’un ortası havuz yapılacak ve sıvı malzemeler ilave edilecek ve pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpılacak.

pankek hamuru tavaya konmuş ve kabarcıklar oluşmuşpankek hamuru

pankek hamuru çevrilmiş, alt yüzeyi pişmişvanilyalı pankek

pankek iç yüzey görüntüsü, pankek bu tarifle asla hamur olmazpankek

Maharetini Göster:
Teflon tava ocağın büyük gözü üzerine alınacak ve orta ateşte ısıtılacak. Isınmış tava üzerine istenilen miktarda pankek hamuru konulacak. Hamur yüzeyinin tamamında kabarcıklar oluştuğunda, hamur spotula ile çevrilecek. Çevrilmiş yüzey (yaklaşık 1-1.5 dakika) kızardığında pankek tava içinden alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com