Kategoriler
Kızartma Tarifleri Tavuk Yemekleri

acı soslu tavuk kanat

acı soslu tavuk kanat
Fırında Acı Soslu Tavuk Kanat Tarifi, Sosu, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Tavuk Kanadı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Acı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Acı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Acı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Un
1 Su Bardağı Su

Ön Söz:
Kendi yöntemimle hazırladığım acı soslu tavuk kanat kızartmasını tadanlar, Amerika’nın meşhur tavuk kanat kızartması buffalo wings benzetmesiyle yerler. Bu acı soslu tavuk kanat kızartmasını (ikisi fırında, biri tencerede olmak üzere) üç değişik yöntemle hazırlarım ve üçüde güzel olur. Buffalo wings, değişik hazır soslar kullanılarak hazırlanır ve bizim damak tadımıza uymaz. Hazırlamış olduğum acı soslu tavuk kanat kızartması, görünüş olarak buffalo wings’e benzemiş olsada; tat ve lezzet olarak buffalo wings’le uzaktan yakından ilgisi yoktur. Yapın deneyin, nasıl bir lezzet olduğunu keşfedin.

Fırında Kanatların Kızartılması:
Tavuk kanatları yıkanacak ve süzülecek. Ardından üzerine tuz ekilecek, karıştırılacak ve un’a bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilecek. Tepsi, önceden 200°C derece’ye ısıtlmış fırına sürülecek ve kanatlar hafif pembe renk alıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) kızartılacak.

Acı Sosun Hazırlanması:
Sos tavasına 1 su bardağı su konulacak. Üzerine birer tatlı kaşığı ölçüsünde karabiber, acı pul biber ve acı toz biber konulacak ve bir tık kaynatılacak. Ardından tel süzgeçte süzülecek ve posası atılacak.

Acı sos hazırlanmışacı soslu tavuk kanat 2

Kanatlar fırında kızartılmışfırında kanat

Acı soslu kanatlar servise hazıracı soslu kanat

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine acı biber salçası ve domates salçası konulacak ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Ardından acı sos ilave edilecek, karıştırılacak ve tuzu karar hale getirilecek. Hazırlanan sos iki dakika süre ile kaynatılacak. Ardından tepsi içerisindeki kızarmış tavuk kanatları ilave edilecek, bir güzel sosa bulanacak ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com