Kategoriler
Köfte Tarifleri

misket köfte

misket köfte
Sarımsaklı Yoğurtlu Misket Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Orta Yağlı Dana Kıyması
1 Adet Orta Boy Soğan
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Kase Yoğurt, Ekmek Dilimleri
Domates, Sivri Biber, Maydanoz

Ön Söz:
Hazırlanan misket köfteler kızartıldıktan sonra; çeşitli kızartmalar, çeşitli soslar, çeşitli salatalar, çeşitli pilav ve makarnalar eşliğinde servis edilebilir. Ayrıca tarifideki gibi, yoğurtlu pideli köfte şeklinde de servis edilebilir. Ev şartlarında pide yerine ekmek dilimleri kullanmakta bir yoldur.

Kolay yoldan yürümek gibisi var mı, nedense hep o yolları tercih ederim.

Misket Köftemisket köfte 1

Misket Köfte Kızartılıyormisket köfte kızartma

Ön Hazırlık:
İki dilim bayat ekmek, köfte harcı için ıslatılacak. Soğan ince olarak yemeklik doğranacak. Yeteri kadar maydanoz ince doğranacak. Sarımsaklı yoğurt hazır edilecek. Ekmek dilimleri 1-2 cm. boyutunda küp olarak doğranacak. Domates ve sivri biberler arzuya göre hazırlanacak.

Maharetini Göster:
Kap içine kıyma, bayat ekmek, soğan, maydanoz, karabiber, kimyon, pul biber ve tuz konulacak. Ardından malzemeler karıştırılacak, bir güzel yoğurulacak ve tuzu karar hale getirilecek. Yoğurulan harç 20 dakika dinlendirilecek. Ardından harçdan misket büyüklüğünde parçalar kopartılacak ve avuç içerisinde yuvarlatılacak. Hazırlanan köfteler az yağ içinde kızartılacak. Servis tabağına doğranmış ekmekler dizilecek. Sıra ile üzerine yoğurt, misket köfteler yayılacak. Çevresine domates dilimleri ve sivri biberler dizilecek. Tereyağı ile kavrulmuş pul biber, malzemelerin üzerinde gezdirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com