Kategoriler
Çorba Tarifleri Düdüklü Tencere Yemekleri

lokanta usulü mercimek çorbası

lokanta mercimek çorbası
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (30 gr.)
1 Yemek Kaşığı (tepelice) Un (15 gr.)
2.5 Su bardağı İlikli Kemik Suyu
5 Su Bardağı Kaynar İçme Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tepelice Tuz
Limon Suyu (çorbanın servisi sırasında)

Ön Söz:
Çoğu lokantalarda hazırlanan kırmızı mercimek çorbasının rengi ve lezzeti farklıdır. Hazırlanan mercimek çorbalarında salça kullanılmaz ve su olarak et veya kemik suyu kullanılır. Bu iki nedenle, lokanata çorbalarının görüntü ve lezzeti farklıdır. Kullanılan malzemeler tarifimdeki malzemelerdir. Çorba hazırlandıktan sonra püre makinesinden veya tel süzgeçten geçirilir, ya da blendırla parçalanır. Mercimek çorbasını düdüklü tencerede yaptığım için, süzgeç veya blendıra gerek kalmadı.

Mercimek çorbasında kemik suyu oranı 1/3 olduğundan; düdüklüde 1 su bardağı kırmızı mercimek için, 2.5 su bardağı kemik suyu ve 5 su bardağı içme suyu kullandım.

Ön Hazırlık:
Mercimek yıkanacak ve süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak. 5 su bardağı içme suyu kaynar olarak hazır edilecek.

kemik sulu mercimek çorbası

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından kırmızı mercimek, kemik suyu ve su ilave edilecek, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Malzemeler kaynamaya başlayınca, düdüklünün kapağı kapatılacak ve ocak orta ısıya ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca (düdüklünün markasına göre) mandalı veya ventili indirlecek, ya da ağırlığı takılacak. Peşinden ilk düdük veya fışlama sesinden sonra, saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 15 dakika bitiminde düdüklü ocaktan alınacak ve çorbanın tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com