Kategoriler
Pastane Tarifleri Sütlü Tatlı Tarifleri

kremalı karamelli elma tatlısı

kremali elma tatlisi
Kremalı Karamelli Elma Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
6 Adet Elma
3 Adet Yumurta Akı
100 gr. Tereyağı
1 Kutu Krema (200 ml.)
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Adet Çubuk Tarçın
1/2 Limon (elmanın üzerine)

Ön Söz:
Kremalı karamelli elma tatlısı yapıldıktan sonra; kasede, kupta ve bardakta servis edilebilir. Tatlı yapımında ekşi ve tatlı elma birlikte kullanılabilir. Tatlıya aroma vermek için, 1 tatlı kaşığı ölçüsünde toz zencefil kullanılabilir. Bu tarifte verilen malzemelerle yapılan elma tatlısı 300 ml. ölçüsünde altı tane bardağı doldurur. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Elmaların çekirdek yuvaları elma oyacağı ile çıkarılacak ve kabuğu soyulacak. Ardından uzunlamasına ikiye bölünecek. Bölünmüş her parça dörde bölünecek ve kuşbaşı doğranacak. Peşinden bir kaba alınacak ve üzerine limon sıkılacak.

Yumurta Akının Çırpılması:
Bir kase içine 3 adet yumurta akı, bir fiske tuz konulacak ve mikser ya da çırpma teliyle (sert tepecikler oluşuncaya kadar) çırpılacak.

Kremanın Çırpılması:
Çırpma kabı içine 200 ml. krema konulacak ve sert bir kıvam alıncaya kadar çırpılacak.

Elma Tatlısı Sosunun Hazırlanması:
Çırpılmış krema içine elmadan süzülen soğumuş sıvı konulacak ve karıştırılacak. Üzerine azar azar çırpılmış yumurta akı konulacak ve karıştırılacak.

elma parçaları karamelize edilmiş
kremali elma tatlisi 2

elma parçaları süzülmüş
kremali elma tatlisi 3

elma parçaları bardaklara bölüştürülmüş
kremali elma tatlisi 4

Maharetini Göster:
Tavaya toz şeker konulacak ve orta ısıda karamel rengini alıncaya kadar ısıtılacak. Peşinden, üzerine elma, çubuk tarçın ilave edilecek ve karıştırılacak. Elma suyunu bırakmaya başlayınca tereyağı ilave edilecek ve karıştırılacak. Elma parçaları yumuşayınca ocaktan alınacak ve süzülecek. Tarçın çıkarılıp atılacak. Elmadan süzülen karamelize sıvı, bir kap içinde soğuması için dolapta bekletilecek. Elma parçaları altı bardağa bölüştürülecek ve dolapta bekletilecek. Soğuyan elma parçalarının üzerine (kaşık ya da sıkma torbası ile) hazırlanan sos taksim edilecek ve buzdolabına kaldırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com