Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri

kolay sucuk yapımı

kolay sucuk yapımı
Evde Kolay Sucuk Yapımı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Kaburga Kıyması (dana eti)
100 gr. Kavram Yağı Kıyması
50 gr. Soyulmuş Sarımsak
25 gr. Tatlı Toz Biber
25 gr. Acı Toz Biber
20 gr. Kimyon
2 gr. Karabiber (normal doldurulmuş 1 tatlı kaşığı)
1 gr. Toz Tarçın (çay kaşığı normal dolu)
1 gr. Toz Karanfil (çay kaşığı normal dolu)
1 gr. Çemen Unu (çay kaşığı normal dolu)
20 gr. Sofra Tuzu
100 gr. İçme Suyu (bir çay bardağı)
Pamuklu Dokuma Bez Torba (30×40 cm.)
Streç Film

Ön Söz:
Kolay sucuk yapımı bu tarifle çok kolay. Sucuk yapımının uğraştırıcı tarfı, hazırlanan sucuk harcının bağırsak içine doldurulmasıdır. Bu işlem, sucuk doldurma tertibatı olan kıyma makinelerinde rahatlıkla yapılabilir. Ne var ki; kıyma makinelerinde sucuk doldurma işi, sucuğun kalitesini bozar. Makine kullanılarak yapılan sucuk aynen salam, sosis dokulu oluyor. Bu yüzden sucuk harcını bağırsağa elle basarım. Yaptığım iş çok çaba gerektirir ve bol zamana ihtiyaç duyar. Evde kolay sucuk yapımı tarifimle, sucuk yapama işini fazlasıyle kolaylaştırdım. Tarifimi denerseniz, mareket sucuğuna bir daha dönüp bakmazsınız.

Yaptığınız sucuk harcını bez torbaya doldurduktan sonra; tel ızgara üzerinde bir gece mutlaka bekletin ki, sucuk sertleşsin. Sertleşen sucuk torbasını astığınız zaman şekil bozulması yapmaz. Kavram yağı, et üzerinden çıkarılan yağdır ve kasaplarda satılır.

Kolay Sucuk Baharatının Hazırlanması:
Karıştırma kabına tatlı ve acı toz biber, karabiber, kimyon, tarçın, karanfil, çemen un’u konulacak ve çırpma teli ile bir güzel karıştırılacak.

Kolay Sucuk Yapımı Harcısucuk harcı

Kolay Sucuk Harcı’nın Yapılması:
Uygun bir kap içine bir defa çekilmiş dana kaburga kıyması ve kavram yağı kıyması elle küçük parçalara bölünerek konulacak. Üzerine ezilmiş sarımsak ve tuz serpilecek. Ardından malzeme parmak uçları yardımıyle karıştırılacak. Peşinden sucuk baharatı karışımı serpiştirilecek ve 1 çay baradağı dolusu soğuk içme suyu gezdirilecek. Ardından sucuk harcı mıncıklanarak tekrar karıştırılacak ve üzeri kapatılarak 1 saat buzdolabında bekletilecek.

kolay sucuk harcı bez torbaya doldurulumuşsucuk ızgara

bez torba havadar balkonun çamaşır teline asılmışsucuk fermente

sucuk beş gün bitiminde bez torbadan çıkarılmış ve dilimlenmişdilimlenmiş sucuk

sucuk dilimleri streçlenmiş derin dondurucu yolcusustreçlenmiş sucuk dilimi

Maharetini Göster:
Süre bitiminde sucuk harcı buzdolabından alınacak ve son kez mıncıklanarak karıştırılacak. Ardından sucuk harcı, bez torba içine dengeli bir şekilde (3-4 cm. kalınlıkta) yayılacak. Torbanın boşta kalan tarafı, dolu tarafa kapatılacak ve bir ızgara üzerine konulacak. Izgara havadar bir yerde bir gece bekletilecek ve sonra ipe asılacak. Sucuk fermente oluncaya kadar torba (en az 5 gün) asılı kalacak. Torbanın asıldığı ortamın durumuna göre; sucuğun kurumaması için, her gün bir defa torba üzerine (fıs fıs ile) su püskürtülecek. Sucuk fermente olduktan sonra, asıldığı yerden alınacak ve 2-3 gün buzdolabında bekletilecek. İstenirse ihtiyaç ölçüsünde dilimlenecek, streçe sarılacak ve derin dondurucuya kaldırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com