Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler Evde Nasıl Yapılır

karabuğday pilavı

karabuğday pilavı
Tencerede Greçka Kara Buğday Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Karabuğday (160 gr.)
30 gr. Tereyağı
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 gr.)
1.5 Çay Kaşığı Tuz (6 gr.)

Ön Söz:
Karabuğday pilavı veya greçka pilavı, karabuğday tanesinden yapılır. Karabuğday sağlıklı beslenme adına diyet yapıp, zayıflamak isteyenler için temel gıda çeşitidir. Karabuğday gluten içermediğinden başta çölyak hastaları olmak üzere, gluten hassasiyeti olanlar için gerekli bir besin kaynağıdır. Karabuğday’ın önemli diğer özelliği ise, insan bedeninin üretmediği aminoasitlerden sekiz tanesi karabuğday’da bulunmasıdır. Karabuğday unu, karabuğday makarnası, karabuğday ekmeği ve karabuğday balı karabuğday ürün çeşitleridir.

Karabuğday tanesini kullanarak, bulgurla yapılan bütün pilav çeşitlerini yapabilirsiniz. Tarifimi kullanarak ise; karabuğday’ın kendine özgü kangal kokusunu andıran aromasını, yaptığınız pilavı yerken hissedersiniz.

Ön Hazırlık:
Karabuğday tanesi göz ucu ile kontrol edilecek. Ardından bol su ile yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

Karabuğday Greçka Taneleri
karabuğday tanesi

Karabuğday (greçka) Pilavı
greçka pilavı

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve düşük ısı da eritilecek. Üzerine yıkanmış karabuğday ilave edilecek ve normal ısıda 1-2 dakika kavrulacak. Peşinden 2 su bardağı kaynar su ve 1.5 çay kaşığı tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Ardından saate bakılacak ve not edilecek. Tam, 20 dakika bitiminde karabuğday pilavınız hazır.  Pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com