Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

koçbaşı nohut yemeği

nohut yemeği
Düdüklüde Kemikli Etli Koçbaşı Nohut Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Koçbaşı Kuru Nohut
½ Kg. Kemikli Dana Eti
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
5.5 Su Bardağı Et Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Reis marka koçbaşı nohut aldım ve kemikli et ile düdüklüde pişirdim. Eti düdüklüde 7.5 bardak su ile orta ısıda 40 dakika haşladım. Ardından çıkarıp süzdüm ve eti ve suyu bir kaseye koydum. Et haşlandıktan sonra, 5.5 su bardağı et suyu kaldı ve bunu yemeğe su verirken kullandım. Termo marka düdüklü tencerede, koçbaşı nohut yemeğini orta ısı ayarında 30 dakikada pişirdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Bir kap içine 2 su bardağı koçbaşı nohut ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su konulacak, bir gece boyu ıslatılacak. Ardından suyu değiştirilecek ve ocak üzerinde bir taşım (gazının alınması için) kaynatılacak ve süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak. Kemikli et yıkanacak ve süzülecek.

Kemikli Etin Haşlanması:
Düdüklü tencereye kemikli et, 7.5 su bardağı su konulacak ve orta ısı ayarında 40 dakika haşlanacak. Haşlanan etin suyu süzülecek ve yemek yapımında kullanılacak.

kemikli et suyu
et suyu

koçbaşı nohut yemeği pişmiş
koçbaşı nohut yemeği

Maharetini Göster:
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından ıslatılmış nohut, haşlanmış kemikli dana eti, 5.5 su bardağı haşlanmış kemikli et suyu ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı orta ısı konumuna getirilecek. Saata bakılacak not edilecek. Tam, 30 dakika süre ile nohut pişirilecek. Süre bitiminde ocaktan alınacak ve tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com