Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Kebap ve Izgara Tarifleri Meze Tarifleri Sebze Yemekleri

karnabahar ızgara

karnabahar ızgara
Karnabahar Izgara Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Karnabahar
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Ocak Üzeri Izgara
Mutfak Fırçası
Kararbiber
Tuz

Ön Söz:
Izgara karnabahar, karnabahar yemekleri arasında bir numaradır. Karnabaharı sevmeyenler dahi, ızgara yapılmış karnabaharı bir kez tatmış olsalar, bu yemekten asla vazgeçemiyeceklerdir. Karnabaharı ızgara yapmak gayet kolay ve hiçte zahmetli değil. Bu yemeğin tek ayrıntısı, karnabaharı dilimlerken kalınlıklarının eşit olmasına dikkat etmek gerekir. Karnabahar dilimleri eşit olursa, karnabahar dilimlerinin ızgara yapma süresi de eşit olur. Tarifimde kullandığım karnabahar dilimlerini 2.5 cm. kalınlıkta dilimledim. Afiyet olsun.

Bilgi Notu:
1.0-1.5 cm kalınlıkta dilimlenmiş karnabaharların ızgara yapma süresi toplam 10 dakikadır. 2.0-2.5 cm. kalınlıkta dilimlenmiş karnabaharların ızgara yapma süresi toplam 20 dakikadır.

Ön Hazırlık:
Karnabaharın dış yaprakları çıkarılacak, kök kısmı kesip atılacak. Ardından, karnabahar eşit kalınlıkta dilimlenecek. Kesilmiş karnabahar dilimleri üzerinde gevşek duran parçalar ayrılacak.

Karnabahar Dilimlerikarnabahar dilim

Karnabahar Dilimleri Izgara Yapılıyorızgara karnabahar

Maharetini Göster:
Ocağın büyük gözü üzerine döküm ızgara konulacak ve yüksek ısıda 5 dakika ısıtılacak. Karnabahar dilimlerinin bir yüzeyi zeytinyağı ile yağalanacak ve yağlı yüzeyi üzerine ızgaraya yatırılacak. Dilimler yatırıldıktan sonra, üstte bulunan yağsız yüzeyleri de fırça ile yağlanacak. Ardından ocak ısısı orta ateşe ayarlanacak. Karnabahar dilimleri 10 dakika ızgarada pişirildikten sonra, diğer yüzü çevrilecek ve 10 dakika süre ile ızgara yapılacak. Süre bitiminde karamelize olan karnabahar dilimleri bir kaba alınacak, karabiber ve tuz ile tatlandırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com