Kategoriler
Sebze Yemekleri

kıymalı pırasa yemeği

kıymalı pırasa yemeği
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. İnce Saplı Pırasa
100 gr. Dana Kıyması
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
2 Çay Kaşığı Tuz
1.5 Su Bardağı Kaynar Su (300 ml.)

Ön Söz:
Kıymalı yemekleri sevmeyenlerin denemeleri gereken ilk yemek, kıymalı pırasa yemeği olması gerekir diye düşünüyorum. Bizde kıymalı yemekler fazla ilgi görmez. Bu yüzden, bugüne kadar pırasa yemeğinin kıymalısını hiç yapmamıştım, yazık etmişim pırasaya. Bundan böyle pırasa ile yapacağım yemekler arasında başı kıymalı pırasa çeker derim. Tarifimi denemenizi tavsiye ederim.

Tarifimi 1 kilo pırasa ile yapmak isterseniz; yemeğin su miktarını, pişme süresini değiştirmeden, diğer malzemelerin katlarını alarak kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Pırasa yıkanacak ve orta irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

kıymalı pırasa

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve taneleşinceye kadar kavrulacak. Peşinden sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından pırasa, kaynar su, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başlayınca kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konuma getirilecek. Saate bakılacak ve not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde kıymalı pırasa yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com