Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

kıymalı karnabahar

kiymali karnabahar
Tencerede 30 Dakikada Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Kg. Karnabahar
200 gr. Dana Kıyması
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Adet İri Domates (200 gr.)
1 Adet Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Bu tarifimde, karnabaharı kuşbaşı doğrayarak kıymalı yemeğini yaptım. Bu sayede yemeğin yapımını kolaylaştırdığım gibi; pişme süresini kendi damak zevkime göre 30 dakikaya düşürdüm. Karnabaharı fazla pişmiş seviyorsanız eğer, pişme süresini kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Yemekte doğranmış bir kilo karnabahar kullandım. Biber salçası yerine domates salçası kullanabilirsiniz. Domates kullanmaz, onun yerine 1 tatlı kaşığı salça ölçüsünü 1 yemek kaşığı olarak artırabilirsiniz. Baharatları damak tadınıza uygun miktarda kullanabilirsiniz. Seçenek seçiminize kalmış, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Karnabaharın kalın yaprakları ayıklanacak ve ortasından ikiye kesilecek. Kesilen her parçanın ortasındaki koçan çıkarıldıktan sonra; karnabahar, kesim yüzeyine yatırılacak ve 3-4 cm. kalınlıkta dilimlenecek. Dilimler istenilen irilikte kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak yemeklik doğranacak. Domates ve havuç rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

kiymali karnabahar 2

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve taneleşinceye kadar orta ısıda kavrulacak. Ardından tencerenin orta yerinden yer açılacak; sıra ile soğan, sarımsak, havuç, salça, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine karnabahar, 2 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon,  tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ocak en düşük (kısık ateş) ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde kıymalı karnabahar yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com