Kategoriler
Çorba Tarifleri

kırlangıç çorbası

kırlangıç balığı çorbası
Terbiyeli Kırlangıç Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Kırlangıç Balığı (1200 gr.)
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Adet Soğan
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Limon
2 Adet Yumurta Sarısı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
8 Su Bardağı Soğuk Su
1 Tutam Maydanoz

Ön Hazırlık:
Kırlangıç balığının karnı yarılacak ve iç organları çıkarılacak. Ardından bir güzel yıkanacak ve baş, gövde ve kuyruk kısımları üç parçaya bölünecek. Patates, havuç soyulacak ve küçük küp şeklinde doğranacak. Soğan soyulacak ve yemeklik doğranacak. Maydanoz yıkancak ve ince kıyılacak. Limon sıkılacak ve suyu çıkarılacak.

Kırlangıç Balığının Haşlanması:
Tencere içine balık parçaları ve üzerine 8 su bardağı su konulacak. Tencere yüksek ısıda 1 dakika fokur fokur kaynatılacak. Ardından üzerine biriken köpük alınacak ve atılacak. Ocak ısısı en düşük konuma getirilecek. Tencere kapatılacak ve saat’e bakılacak not edilecek. 15 dakika tencere kaynatılacak. Süre bitiminde ocaktan alınacak ve süzgeçten geçirilecek. Balık suyu ve eti ayrı kaplarda muhafaza edilecek. Balık eti soğuduktan sonra, deri ve kılçıklarından ayıklanacak. Ardından uygun irilikte  parçalara bölünecek.

Balık Çorbasının Terbiyesi:
2 adet yumurta sarısı ile 1 adet limonun suyu çırpılacak.

Kırlangıç Balığı (öksüz)kırlangıç balığı öksüz

Kırlangıç balığı parçalarıkırlangıç balığı parça

Kırlangıç balık eti hazırlanmışkırlangıç balığı eti

Soğan, havuç, patates hazırlanmışsoğan havuç patates

Kırlangıç çorbası servise hazırkırlangıç balığı çorbası 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile havuç, patates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden haşlanan balığın (yaklaşık 6.5 su bardağı) suyu ve balık eti konulacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapatılacak. Ocak ısısı en düşük konuma getirilecek ve saat’e bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika tencere kaynatılacak. Süre bitiminde bir kepçe tencereden su alınacak ve terbiye ile karıştırılacak. Ardından terbiye tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 2 dakika süre ile son kez kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Şimdi çorbanın maydanozunu, karabiberini ve tuzunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com