Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

kireçte kabak tatlısı

kireçte kabak tatlısı
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Soyulmuş Kabak
6 Su Bardağı Toz Şeker
6 Su Bardağı Soğuk Su
1 Çay Bardağı Toz Kireç
8 Su Bardağı Soğuk Su
2 Su Bardağı Kaynar Su
Yarım Limon Suyu

Ön Söz:
Kireçte çıtır kabak tatlısı yapmak, internet tariflerinde olduğu gibi hiçte kolay değildir. Bu tatlıyı yapmak bilgi, beceri ve ustalık gerektirir. Sizleri tatlının yapılışındaki ayrıntıya boğmadan, basit tarifimle (yaptım da güzel olmadı) diyemiyeceğiniz işte kireçte kabak tatlısı tarifi. Meraklıysanız, çıtır kabak tatlısının lezzetini tatmaya; yapıpta memnun kalacağınızın garantisini veriyorum, tarifimi deneyin. Kabağın adı, cinsi, çeşiti farketmez. Tarifimde kestane kabağı kullandım. Toz kireci nalburlardan bulabilirsiniz, kilo ile satıyorlar.

Ön Hazırlık:
Kabak 1 ila 1.5 cm. kalınlıkta dilimlenecek. Ardından bir kap içine alınacak ve üzerine (ağırlık yapması için) bir tabak kapatılacak. Hazırlanan kireç kaymağı dilimlerin üzerine dökülecek. Kabak dilimleri (bir gece boyu) tam 12 saat süre ile kireç kaymağı içinde dinlendirilecek. Süre bitiminde kabak dilimleri süzülecek ve tek tek bol su içinde ovalanarak yıkanacak. Ardından yine bol su içinde (kireç acısı çıkması için) 2 saat dinlendirilecek. Süre bitiminde dilimler son bir kez ılık su ile yıkanacak ve süzülecek.

Kireç Kaymağının Hazırlanması:
Bir kap içine 8 su bardağı soğuk su, üzerine 1 çay bardağı dolusu toz kireç konulacak ve karıştırılacak. Kireç tamamen tabana çöktükten sonra, üstte kalan berrak su kireç kaymağıdır. Kabak dilimleri bu berrak su içinde bekletilecek.

Kestane Kabağıkireçte kabak tatlısı 2

Kireç Kaymağıkireç kaymağı

Kireçte Kabak Tatlısı Pişmişkireçte kabak tatlısı 1

Kireçte Kabak Tatlısı Servise Hazırantakya kabak tatlısı

Maharetini Göster:
Tencereye kabak dilimleri konulacak. Üzerine 6 su bardağı toz şeker, 6 su bardağı soğuk su konulacak ve normal (orta) ısıda kaynatılacak. Tencere kaynamaya başldıktan sonra, ocak ısısı düşük (kısık ile orta arası) konuma alınacak. Tencere açık olarak, kabak dilimleri 1.5 saat  pişirilecek. Süre bitiminde ocak ısısı en düşük ısı (en kısık) konumuna alınacak ve 30 dakika daha pişirilecek. Süre bitiminde tencereye yarım limon suyu, 2 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve tencere bir kez fokur fokur kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Kabak dilimleri maşa ile tek tek silkelenerek bir kap içine alınacak ve soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com