Kategoriler
Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

kerevizli pırasa

kerevizli pırasa
Tencerede Zeytinyağlı Kerevizli Pırasa Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
800 gr. Pırasa
1 Adet Kereviz (300 gr.)
1 Adet Havuç (150 gr.)
8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su (400 ml.)
1 Adet Limon

Ön Söz:
Zeytinyağlı, havuçlu, kerevizli pırasa yemeği; denemeye değer bir lezzet. Bu yemekte bir kök kereviz yumurusu, 800 gr. temizlenmiş olarak pırasa kullandım. Yemeği iki su bardağı kaynar su ile kısık ateşete 30 dakikada pişirdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Pırasa ayıklanacak ve 3-4 cm. kalınlıkta kuşbaşı doğranacak. Kereviz soyulacak, enlemesine 2-2.5 cm. dilimlenecek, ve dilimler 2-2.5 cm. küp doğranacak. Havuç soyulacak ve 2-3 mm. kalınlıkta doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

havuçlu kerevizli pırasa

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç, kereviz ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından pırasa ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencerenin kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konuma alınacak. Pırasa kendi suyu ile 10 dakika kavrulacak. Peşinden pirinç, toz şeker, tuz,2 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konuma alınacak. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Yemeğin servisi sırasında limon suyu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com