Kategoriler
Sebze Yemekleri

kendi suyunda kabak yemeği

kendi suyunda kabak yemeği
Tencerede Kendi Suyunda Kabak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet kabak (700 gr.)
1 Adet Kuru Soğan
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Adet orta Boy Domates
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Tutam Dereotu

Ön Söz:
Kendi suyununda kabak yemeği yapımında 700 gr. kabak kullandım. Kabağı temizleyip doğradıktan sonra, net olarak 630 gr. elimde kabak kaldı. Üstte verdiğim malzemeleri çiğden kullanarak, ocağın büyük gözünde ve en düşük ısı ayarında (kısık ateşte) yemeği 60 dakikada pişirdim. Yemeği pişirdikten sonra, üzerine dereotu serptim.

Tarifimi denerseniz; kendi suyu ile pişen kabak yemeğinin lezzetini tadar ve kendi suyunun da kendine yetecek miktarda kaldığını görürsünüz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek, dereotu kıyılacak. Rendelenmiş domates ile 1 tatlı kaşığı salça karıştırılacak. Kabakların iki ucu kesilecek ve üzeri tırtıklı bıçak ile kazınacak. Ya da, çatalla çizilecek. Ardından yıkanacak ve uzunlamasına dört eşit parçaya bölünecek ve kuşbaşı doğranacak. Dereotu ve zeytinyağı haricindeki malzemelerin tamamı, bir kap içine konulacak ve karıştırılacak.

kendi suyunda kabak yemeği malzemesi doğranmışsusuz kabak yemeği malzemesi

zeytinyağı, dereotu hariç bütün malzemeler karıştırılmışsusuz kabak

malzemeler tencereye alınmış, zetinyağı gezdirilmişetsiz kabak

kendi suyunda kabak yemeği servise hazırsusuz kabak yemeği

Maharetini göster:
Ön hazırlığı yapılmış ve bir kap içinde karıştırılmış malzemelerin tamamı, tencere içine düzgün bir şekilde yayılacak. Üzerine 6 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı gezdirilecek ve tencere kapağı kapatılacak. Tencere ocağın büyük gözü üzerine alınacak. Peşinden ocak yakılacak ve gaz ayar düğmesi tamamen sol tarafa döndürülerek, kısılacak. Ardından saate bakılacak ve not edilecek. Tam 60 dakika bitimininde kendi suyunda kabak yemeğiniz servise hazır. Şimdi üzerine dereotunu serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com