Kategoriler
Meze Tarifleri Salata Tarifleri

karnabahar salatası

karnabahar salatası
Haşlanmış, Sarımsaklı Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
600 gr. Karnabahar
1 Kase Yoğurt
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı tuz
1.5 Litre Su

Ön Söz:
Karnabahar haşlanmış veya çiğ olarak tüketilebilir. Haşlanmış karnabahar haşlama suyu içerisinde soğutulur, zeytinyağı ve limon suyu ile hazırlanan sos kullanılarak salatası yapılır. Ya da, tarifimde olduğu gibi sarımsaklı yoğurtlu salatası yapılır. Ayrıca, haşlanmış diğer sebzelerle birlikte lahana, havuç, brokoli, mısır, patates ve brüksel lahanası ile karışık karnabahar salatası yapılır. Haşlanmış karnabahar, brokoli, patates, havuç gibi sebzelerle beraber çeşitli et yemeklerinin yanıda garnitür olarak sunulur.

Ön Hazırlık:
Karnabahar yıkanacak ve dal dal gövdeden ayrılacak. Sarımsak soyulacak ve ezilecek. Bir kase içerisinde sarımsak, yeteri kadar tuz ile yoğurt karıştırılacak.

Maharetini Göster:
Tencere içerisine 1.5 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Üzerine karnabahar dalları ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Karnabaharın dirilik seviyesine göre; 4 ila 15 dakika arasında haşlanacak ve tencere ocaktan alınacak. Peşisıra bol soğuk su içerisinde soğutulacak ve süzülecek. Ardından karnabahar sarımsaklı yoğurt ile servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com