Kategoriler
Sebze Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri

kapya biberli kapuska

kapya biberli kapuska 1
Düdüklü tencerede dana kıymalı, kapya biberli kapuska yemeği nasıl yapılır?
Malzemeleri:
600 gr. Dondurucudan (şoklanmış) Beyaz Lahana
400 gr. Kırmızı Kapya Biberi
250 gr. Orta Yağlı Dana Kıyması
8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Su yok

Ön Söz:
Kıymalı, kapya biberli kapuska tarifimizi ilk kez denedik. Yemeğin yapımında malzemelerin suyu yeterli geldi için su kullanmadık. Yemeğin lezzeti yüzünden, gelecekte kullanmak amacıyle dondurucuya ihtiyacımız kadar doğranmış kapya biber stokladık. Lahana piyasaya çıktığında, çiğ lahana ile ilk yapacağımız yemekte bu tarifi kullanacağız ve sonucu sizlerle paylaşacağız. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deriz.

Ön Hazırlık:
Kapya biberlerinin içi boşaltılacak, uzunlamasına ikiye bölünecek. Bölünmüş parçalar 3-4 mm. kalınlıkta doğranacak. Soğan ve domates yemeklik doğranacak.

kapya biberli kapuska 2

Maharetini Göster :
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile dana kıyması, soğan, salça, domates, kapya biber, lahana ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden düdüklünün kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başlayınca (düdüklünün çeşitine göre) üstteki ağırlığı takılacak veya ventili indirilecek. Fışlamaya başladığında ocak ısısı en düşük ısı ayarında sabitlenecek ve saate bakılacak not edilecek. Tam 10 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com