Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

kabak tatlısı

kabak tatlısı
Kolay Kabak Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Kg. Kestane Kabağı (dilimlenmiş)
1/2 Kg. Toz şeker ( 250 ml. lik 2 su bardağı dolusu)
4 Tane Karanfil

Ön Söz:
Kabak tatlısı ocak üzerinde tencerede veya fırında yapılır. Her iki yöntemle yapılan kabak tatlısı için balkabağı dilimlenir ve üzerine toz şeker konularak suyunun salması beklenir. Suyunu salan kabak, ocakta veya fırında kendi suyu ile pişirilir. Acil durumlarda kabak tatlısı yapmak için, kabak üzerine şekerle birlikte 1 çay bardağı su ilave edilir ve pişirilir. Kabak pişip soğuduktan sonra, tenceredeki şerbetin tamamını çeker. Kabağı şerbetli yemek isterseniz, kabak pişerken 1 çay bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin. Kabağı kendi tenceresinde ağızı açık olarak soğutun ve kabak soğuduktan sonra üzerini kapatın ki, şekerleme yapmasın.

Ön Hazırlık:
Kabak dilimleri, yıkanacak ve tencereye konulacak. Üzerine yarım kilo toz şeker, 4 tane karanfil ilave edilecek ve tencerenin kapağı kapatılacak. Tencere, kabak dilimlerinin suyunu salması için (bir gece boyu) en az 8 saat bekletilecek.

Kabaklar dizilmişkestane kabağı

Kabaklar pişerkenkabak dilimleri

Kabak tatlısı servise hazırkabak tatlısı 1

Maharetini Göster :
Suyunu salmış kabak tenceresi ocak üzerine alınacak ve kaynatılacak. Ardından tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika süre bitiminde ocak söndürülecek ve kabak tatlısı tencere içerisinde açık olarak soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com