Kategoriler
Bulgurlu Yemekler Etli Yemek Tarifleri Köfte Tarifleri Meze Tarifleri

içli köfte tarifi

içli köfte
Haşlama ve Kızartma İçli Köfte Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Köftelik Bulgur
150 gr. Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

İç Malzemesi:
250 gr. Orta Yağlı Kıyma
1 Adet Soğan
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
İç anadolu bölgesinin bazı yöreleri içli köfteyi bu tarife göre (ceviz içi kullanmadan) yapar, haşlar ve yer. Ayrıca içli köfte bu yörelerde dolgulu köfte diye anılır. İçli köfte yapmak için özel içli köfte bulguru kullanılır. Verdiğim malzeme ölçüleri ile 60 gr. ağırlıkta 10 adet köfte yapılır. Yapılan içli köfteler kızgın yağ içerisinde kızartılır veya tarifimde olduğu gibi su içinde haşlanır. Yaptığınız içli köftelere yuvarlak veya yumurta şekli verebilirsiniz, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Köftelik bulgur bir kap içerisine alınacak, üzerine 1 su bardağı ılık su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından üzeri kapatılacak ve 30 dakika süre ile dinlendirilecek. Soğan soyulacak ve ince olarak yemeklik doğranacak.

Kıymalı İçli Köfte İç Harcıiçli köfte harcı

İçli Köfte İç Harçın Hazırlanması:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve düşük ısıda suyunu çekinciye kadar kavrulacak. Ardından 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başlayınca kapağı kapatılacak ve en düşük ısı ayarında kıyma suyunu çekinceye kadar pişirilecek. Ardından tecerenin orta yerinden yer açılacak, sıra ile soğan salça ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve malzeme bir güzel karıştırılacak. Harcın tuzu karar hale getirilecek ve soğumaya bırakılacak.

Haşlama İçli Köfteiçli köfte

Kızartma İçli Köftekıymalı içli köfte

Derin Dondurucu’da Dondurulmuş İçli Köftedondurulmuş içli köfte

Hazırlanmış İçli Köfteetli içli köfte

Maharetini Göster:
Yoğurma kabına köftelik bulgur, soğan, yağsız kıyma, karabiber, kırmızı toz biber, tuz ilave edilecek ve malzemeler bir güzel yoğurulacak. Ardından, köfteden limon iriliğinde parçalar kopartılacak ve beze yapılacak. Beze avuç içine alınacak ve ortası açılabildiği genişlikte (yuvarlak veya yumurta şeklinde) açılacak.  Açılan yere iç harç konulacak ve  kapatılacak. Ardından tencereye 3 litere su, 1 yemek kaşığı tuz ilave edilecek ve normal ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içerisine içli köfteler ilave edilecek ve haşlanacak. Tencere yüzeyine çıkan köfteler servis tabağına alınacak. Sonrası Malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com