Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi Kebap ve Izgara Tarifleri

hindi yüreği şiş

hindi yuregi sis
Hindi Yüreği Şiş Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1/2 Kg. Hindi Yüreği
2 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 tatlı Kaşığı Tuz
Çöp Şiş Çubukları

Ön Söz:
Hindi yüreği çöp şiş, hindi yüreği ile yapılacak yemeklerden en güzeli. Tarifime uyarsanız, hindi yüreğinin bu halini çok seveceksiniz. Çöp şişleri, ocak üzerinde döküm ızgara tavasında pişirdim. Izgara tavasını önce yüksek ısıda ısıttım. Üzerine şişleri dizdim ve üçer kez döndürerek toplam 15 dakikada pişirdim. Şişleri önce yüksek ısıda alt üst ederek 5 dakika pişirin. İkinci ve üçüncü döndürmede; ocak ısısını orta ile yüksek ısı arasında sabitleyin ki, yürekler kurumasın. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Yüreğin üst tarafında bulunan damar kesilip atılacak. Ardından, yürek uzunlamasına bıçakla açılacak ve içi temizlenecek. Peşinden yıkanacak ve süzülecek.

Hindi Yüreğinin Terbiye Edilmesi:
Bir kap içine hindi yüreği konulacak. Üzerine birer çay kaşığı dolusu karabiber, toz kırmızı biber, kimyon serpilecek ve 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı gezdirilecek. Yürek karıştırılacak ve 30 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde çöp şişlere dizilecek.

hindi cop sis

hindi sis

Maharetini Göster:
Izgara tava ocağın büyük gözü üzerine oturtulacak ve yüksek ısıda ısıtılacak. Isınan tava yağlanacak, üzerine tuz ekilmiş çöp şişler dizilecek ve 2-3 dakika pişirilecek. Süre bitiminde şişler döndürülecek. Döndürülen yüzü 2-3 dakika pişirilecek ve ocak ısı ayarı orta ile yüksek ısı arasına getirilecek. Çöp şişler ikişer kez daha döndürülerek pişirilecek ve ızgaradan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com