Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

havuçlu kabak yemeği

havuclu kabak yemegi
Tencerede Havuçlu Kabak Yemeği tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
600 gr. Koyu Yeşil Kabak
1 Adet İri Havuç (150 gr.)
1 Adet Kuru Soğan (130 gr.)
1 Adet Domates (240 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Diş Sarımsak
2 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml.)
1 Tutam Dereotu veya Maydanoz

Ön Söz:
Havuçlu kabak yemeğinin yapımında 600 gr. koyu yeşil kabak kullandım. Yemeği 1 kilo kabak ile yapmak isterseniz, malemelerin içinde sadece yağ miktarını artırmanız gerekir. Yemekte yağ ölçüsü malzeme miktarına göre ayarlanır. 100 gr. kabak için 1 yemek kaşığı zeytinyağı hesap edilir. Sağlıklı beslenme ve diyet açısından, çoğu yemeklerde yağ miktarını her zaman normal ölçüsünden 1 yemek kaşığı eksik kullanırım. Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kabak yıkanacak ve üzeri sebze soyacağının tırtıklı tarafı veya çatal ile çizilecek. Sap kısmı kesilecek ve uzunlamasına dört parçaya bölünecek. Bölünmüş parçalar 1 cm. genişlikte doğranacak. Domates rendelenecek. Soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Havuç soyulacak ve rendeden geçirilecek. Dereotu veya maydanoz kıyılacak, pirinç yıkanacak. Kaynar su hazır edilecek.

yesil kabak yemegi

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından doğranmış kabak, pirinç, 2 su bardağı kaynar su, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ilave edilecek ve tencere karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde yemeğiniz hazır, şimdi üzerine dereotu ya da maydanoz ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com