Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri

havuçlu basmati pirinç pilavı tarifi

havuçlu pirinç pilavı
Tereyağlı Havuçlu Basmati Pirinç Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri:
1 Su Bardağı Basmati Pirinç
1 Adet Orta Boy Havuç (100 gr.)
40 gr. Tereyağı
10 gr. Zeytinyağı
2 Su Bardağı Kaynar Su veya Tavuk Suyu (400 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Havuçlu pirinç pilavı yapımında 1 su bardağı dolusu basmati pirinç kullandım. Pirinç kavrulurken tereyağı yanmasın diye; tereyağı ile birlikte bir yemek kaşığı zeytinyağı kullandım. Teraziniz yoksa, bir yemek kaşığı zeytinyağı 10 gr. gelir. Eritilmiş 4 yemek kaşığı tereyağı ise 40 gr. gelir. Pilavın yağ ölçüsünü tariflediğim yöntemle alabilirsiniz. Basmati pirinç ile pilav yaparken bir ölçü pirinç için, iki ölçü su kullanılması gerekir. Afiyet olsun.

Tarifimde verdiğim malzemelerin katlarını alarak, istediğiniz miktarda havuçlu basmati pirinç pilavı yapabilirsiniz.

Ön Hazırlık :
Havuç soyulacak ve rendenin iri gözünde rendelenecek. Basmati pirinç, ılık su içinde yarım saat ıslatılacak. Süre bitiminde suyu değiştirilecek, berrak suyu çıkıncaya kadar (3-4 kez) yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

havuçlu basmati pirinç pilavı

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı ve tereyağı konulacak, ısıtılacak. Üzerine basmati pirinç ilave edilecek ve orta ısıda şeffaflaşıncaya kadar kavrulacak. Ardından rendelenmiş havuç ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Peşinden kaynar su ve tuz ilave edilecek, pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere yüksek ısı ayarında 1 dakika kaynatılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak ve saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 14 dakika bitiminde tencere ocaktan alınacak. Tencere kapalı olarak, pilav 15 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde pilav karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com