Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri Mutfak Bilgileri

hamsi nasıl temizlenir

hamsi nasıl temizlenir

Tüm Ayrıntılarıyla Elde Hamsi Nasıl Temizlenir? Hamsi, yağlı zamanlarında çok sevilen bir balık çeşitidir. Mutfaklarımızda hamsi kullanılarak bir çok yemeği yapılır. Bunlardan bazıları, hamsi tavası, ızgarası, buğulaması, pidesi, güveci, kuşu, sarması, mücveri, çorbası ve tatlısı yapılır. Hamsi ile hangi yemek yapılırsa yapılsın mutlaka balığın temizlenmesi ve yemek yapımı için hazırlanması gerekir. Hamsi temizliği iki yöntem kullanılarak yapılır.

1. Yöntem Hamsi Temizleme:
Hamsi sol el ile başı yukarı gelecek şekilde tutulur. Sağ elin baş ve işaret parmağı, balığın yanakları altındaki solungaçları kavrayarak, göğüsün yumşak yeri ile birlikte kuyruk tarfına çekilir. Karın bölgesinde kalan kalıntılar, işaret parmağı ile temizlenir. Bu işlemden sonra, isteniyorsa balığın başı kopartılır.

hamsinin ele alınmışhamsi1

parmaklar yanakları açıyorhamsi2

solungaçlardan tutulmuşhamsi3

ve kuyruk yönüne çekiliyorhamsi4

sağ el işaret parmağı kalıntıları kuyruk yönüne çekiyorhamsi5

hamsi temizlenmişhamsi nasıl temizlenir 7

2.Yöntem Hamsi Temizleme:
Hamsi sol el avuç içerisine başı yukarı gelecek şekilde alınır. Sağ el baş parmak ve orta parmak yardımıyla baş kısmı sıkıştırılarak karın bölgesinden kuyruk yönüne çekilirken baş kısmı kopar ve baş kısmına bağlı olan iç organlar, sağ el işaret parmağı yardımıyle temizlenir. Temizlenmiş balıklar bol su ile berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com