Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

güveçte zeytinyağlı taze fasulye

güveçte zeytinyağlı taze fasulye
Güveçte Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Taze Fasulye
3 Adet Küçük Soğan
3 Adet Domates
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar su

Ön Söz:
Toprak güveçte taze fasulye aynen tenceredeki gibi pişirilir. Ne fark eder derseniz, fasulyenin görüntüsü ve lezzetinde fark olur derim. Toprak güvecin ısı iletimi eşit ve ağır olduğundan, sebzeler üzerinde şekil bozukluğu yapmaz. Bir de taze fasulyeniz gerçekten taze ve kalite ise, tadına doyum olmaz.

Ön Hazırlık:
Taze fasulye ayıklanacak, yıkanacak ve uygun irilikte doğranacak. Soğan soyulacak ve yemekte bütün kullanılacak. Domatesler rendelenecek. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

güveçte zeytinyağlı taze fasulye hazırlanmışgüveçte zeytinyağlı taze fasulye 1

güveçte zeytinyağlı taze fasulye servise hazırgüveçte zeytinyağlı taze fasulye2

Maharetini göster:
Toprak güveç içine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine taze fasulye ilave edilecek ve karıştırılacak. Güveç kapağı kapatılacak, fasulye kendi suyu ile orta ısıda 15 dakika kavrulacak. Ardından soğan ve domates ilave edilecek. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilecek ve 1.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Güveç kabı kaynamaya başladıktan sonra, kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 90 dakika bitiminde güveçte zeytinyağlı taze fasulye servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com