Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

fırında sebzeli palamut

fırında sebzeli palamut
Fırında Sebzeli Palamut Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Palamut (950 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Adet Limon Dilimi
Fırın Tepsisi (21 x 30)
Fırın Kağıdı

Sebze Malzemesi:
1 Adet İri Kuru Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
3 Adet Sivri Biber
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
Bir Tutam Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Fırında sebzeli palamut yemeğinin yapımında yaklaşık 1 kilo ağırlığında palamut kullandım. Sebze olarak kuru soğan, sivri biber ve kabuğu soyulmuş domates kullandım. Bu yemekte patates ve havucu tercih etmediğimizden kullanmadık. İsterseniz, patates ve havucu ince dilimleyerek yemekte kullanabilirsiniz. Yemeği turbo fırında (tam pişmiş olarak) 45 dakikada pişirdik. Damak zevkinize uygun olarak yemeğinizi istediğiniz sürede pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Palamut temizlenecek ve 3-4 cm. kalınlıkta takoz dilimlenecek. Dilimlenmiş palamut dilimleri tuzlanacak. Fırın tepsisine yanmaz fırın kağıtı yayılacak. Soğan piyaz doğranacak. Domates soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Sivri biber irice kuşbaşı doğranacak. Maydanoz kıyılacak. Doğranmış sebzeler bir kap içine alınacak ve üzerine zeytinyağı, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak.

palamut takoz dilimlenmiş
fırında palamut tarifi

sebzeler doğranmış ve baharatlarla karıştırılmış
sebzeli palamut

malzemeler fırın tepsisine yayılmış
fırında palamut

fırında sebzeli palamut pişmiş servise hazır
fırında sebzeli balık

Maharetini Göster:
Fırın tepsisine palamut dilimleri dizilecek. Üzerine hazırlanan sebze karışımı yayılacak ve limon dilimleri konulacak. Tepsi önceden 200°C derece’ye ısıtılmış fırının alttan ikinci rafına sürülecek. Peşinden saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 45 dakika bitiminde fırında sebzeli palamut yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com