Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

fırında etli karışık sebze

fırında etli karışık sebze
Fırında Etli Karışık Sebze Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
300 gr. Dana Kuşbaşı Et
200 gr. İstiridye Mantarı
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet İri Kuru Soğan
5 Diş Sarımsak
2 Adet Patates
2 Adet Kabak (sakız kabağı)
2 Adet Domates
2 Adet Patlıcan
2 Adet Al Biber (kapya biberi)
2 Adet Çarliston Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Etin Haşlama Suyu

Ön Söz:
Fırında etli karışık sebze yemeğini istediğiniz sebzelerle etli veya etsiz yapabilirsiniz. Eti öncesinden düdüklü tencerede haşladığımız için, yemeğin pişme süresine bir etkisi olmayacaktır. Bu sebeple sebzeler dilediğimiz dirilikte ve şekilleri bozulmadan pişecektir. Yemekte kuzu eti kullanmak isterseniz; eti haşlamanıza gerek yok, eti doğrudan kullanabilirsiniz.

Bu durumda yemeğe su verirken 2 su bardağı kaynar su ilave etmeniz gerekir. Sebze çeşitlerini (elinizden geldiğince) aynı irilikte doğrarsanız, aynı sürede pişmesine katkı sağlamış olursunuz.

Ön Hazırlık:
Patlıcan alacalı soyulacak ve irice kuşbaşı doğranacak. Ardından tuzlu su içerisinde dinlendirilecek. Kabak üzeri tırtıl bıçakla çizilecek. İki başı kesilecek ve uzunlamasına ikiye bölünecek. Ardından, tatlı kaşığı ile çekirdek yuvası boşaltılacak, her parça ikiye bölünecek ve irice kuşbaşı doğranacak. Domates rendelenecek, patates irice kuşbaşı doğranacak. Soğan ince olarak, elma dilimi doğranacak. Al biber ve çarliston biber irice halka doğranacak. Mantarın sert kök kısmı kesilp atılacak ve kalan kısmı irice doğranacak. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak.

Etin Haşlanması:
3 su bardağı su ile kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencerede 15 dakika haşlanacak. Etin haşlama suyunun tamamı ( 1 tatlı kaşığı salça ile karıştırılarak) yemeğe ilave edilecek.

Sebzeler Doğrandıkarışık sebze

Sebzelerin Hazırlanması:
Yeterli büyüklükte bir kap içerisine suyu sıkılmış patlıcan, kabak, mantar, patates, soğan, sarımsak, al biber, çarliston biber ve rendelenmiş domates konulacak. Üzerine karabiber, pul biber, kimyon, kekik, tuz konulacak ve elle güzelce karıştırılacak.

fırında etli karışık sebze yemeği hazırlandıfırında etli sebze

fırında etli karışık sebze yemeği servise hazırfırında etli karışık sebze 1

Maharetini Göster:
Fırın tepsisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve yayılacak. Üzerine sebzelerin yarısı konulacak ve yayılacak. Ardından haşlanmış etin tamamı ve kalan sebzeler yayılacak. Üzerine etin haşlama suyunun tamamı ilave edilecek ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Fırın tepsisi alüminyum folyo ile kapatılacak ve önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 60 dakika süre ile sebzeler pişirilecek. Süre bitiminde alüminyum folyo tepsi üzerinden alınacak ve sebzeler 15 dakika süre ile kızartılacak. Sonrası malum.

Son Söz:
Kullandığım sebzeleri seçerken orta boy olmasına ve aynı irilikte doğranmasına dikkat ettim. Bu tarifteki malzemelerle 6 kişiye fazlasıyle yetecek miktarda yemek yapılır. Malzeme miktarı ve çeşitleriyle dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Bu yüzden, yemeğin su miktarı ve pişme süresi değişmeyecektir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com