Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri

fajita baharatı yapımı

fajita baharatı yapımı
Evde Fajita Baharatı Yapımı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Yemek Kaşığı Tatlı Toz Biber (12 gr.)
1 Tatlı Kaşağı Toz Acı Biber (6 gr.)
1 Yemek Kaşığ Kurutulmuş Granül Soğan (8 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Toz Sarımsak (2 gr.)
1 Çay Kaşığı Öğütülmüş Kimyon (1 gr.)
1 Çay Kaşığı Silme Öğütülmüş Karabiber (0.5 gr.)
1 Çay Kaşığı Silme Tuz (1 gr.)

Ön Söz:
Fajita baharatı yapımı: Fajita baharat karışımı’nın dünya mutfaklarına çıkış yeri, Güney Amerika mutfağıdır. Fajita baharat karışımı kurutulmuş soğan, toz halinde sarımsak, acı ve tatlı toz biber, kimyon, karabiber, tuz ağırlıklı baharat karışımıdır. Fajita baharatı verilen bu karışım her çeşit yemeklerin tatlandırılmasında kullanılabilir. Özellikle kırmızı et ve tavuk etinden yapılan fajita yemeklerinin çeşnilendirmesinde ve barbekü yapımında kulanılacak kırmızı et ve tavuk etinin terbiyesinde kullanılır. Fajita baharat karışımını beğendiğim yabancı bir firmanın fajita baharat tadını örnek alarak hazırladım. Kurutulmuş granül soğan ve sarımsağı kendim yaptım. Malzemelerin katlarını alarak dilediğiniz miktarda fajita baharat karışımını yapabilirsiniz.

Fajita baharat karışımı hazırlandıktan sonra  nemini almak için, ocak üzerinde tavada (orta ateşte) kokusu çıkana kadar 2 dakika kavrulacak.

Granül Soğan (1 ila 3 mm. irilikte)granül soğan 1

Fajita Bahart Malzemesifajita baharat malzemesi

Maharetini Göster:
Bir kap içine; 1 yemek kaşığı tatlı toz biber, 1 tatlı kaşığı acı toz biber, 1 yemek kaşığı orta granül (1-3 mm. kalınlıkta) soğan, 1 tatlı kaşığı toz sarımsak, 1 çay kaşığı öğütülmüş kimyon, 1 çay kaşığı silme doldurulmuş karabiber, 1 çay kaşığı silme doldurulmuş tuz konulacak ve çırpma teli ile karıştırılacak. Hazırlanan fajita baharat karışımı ocak üzerinde nemi gidinceye kadar orta ateşte 2 dakika kavrulacak. Ardından, hava geçirmeyen kapalı bir kap içinde saklanacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com