Kategoriler
Pastane Tarifleri

evde vanilyalı dondurma

evde vanilyalı dondurma
Evde Vanilyalı Dondurma Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Süt Kreması (200 ml.)
1 Su Bardağı Süt (200 ml.)
1 Çay Bardağı Toz Şeker (100 gr.)
3 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Toz Vanilya (5 gr.)

Ön Söz:
Evde vanilyalı dondurma yapımı bu tarifle çok kolay. Yapmanız gereken; bir kutu süt kreması, bir su bardağı kaynamış süt veya bir kutu (200 ml.) süt, bir paket vanilya, bir çay bardağı toz şeker ve üç yumurta sarısını hazır etmektir. Takmayın kafanıza, gerisini tarifim halleder. Verdiğim malzemelerle yarım kilodan fazla, severek tüketebileceğiniz vanilyalı dondurmanız olur ve afiyetle yersiniz.

Hazırladığınız vanilyalı dondurma karışımını ocak üzerinde kesinlikle kaynatmayın. Karışım koyulaştığı zaman, ocak üzerinden alın. Karışım kaynama noktasına geldiğinde zaten koyulaşacaktır. Karışım kaynamaya başlarsa kesilir ve dondurmanız gerekli kıvamı sağlayamaz.

Ön Hazırlık:
Kase içinde 3 yumurta sarısı ile 1 çay bardağı toz şeker çırpılacak.

yumurta sarısı, toz şeker karıştırılmış
yumurta karışımı

süt kreması, süt ve vanilya karıştırılmış
süt kreması

dondurma karışımı hazırlanmış
dondurma karışımı

evde vanilyalı dondurma servise hazır
vanlyalı dondurma

Maharetini Göster:
Tencereye süt kreması, süt, vanilya konulacak ve çırpma teli ile karıştırılacak. Üzerine yumurta sarılı karışım ilave edilecek ve çırpma teli ile karıştırılacak. Ardından tencere ocak üzerine alınacak ve normal ısı (orta ateşte) ayarında ısıtılacak. Tenceredeki karışım boza kıvamına gelinceye kadar, çırpma işlemine devam edilecek. Karışım koyulaşmaya başladığında ocaktan alınacak ve soğumaya bırakılacak. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde, kapağı kapatılacak ve derin dondurucuya kaldırılacak. Ardından 2 saat bitiminde, dondurma tenceresi kaşıkla karıştırılacak ve kapağı kapatılarak dondurucuya kaldırılacak. İlk karıştırmadan sonra; tencere (dondurma donuncaya kadar) her saat başı karıştırlacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com