Kategoriler
Bulgurlu Yemekler Hamur İşleri Tarifleri Makarna ve Mantı Tarifleri

ev kuskusu nasıl pişirilir

salcali kuskus 1
Ev kuskusu nasıl pişirilir? Evde bulgur, un, yumurta,süt ile geleneksel yöntemlerle yapılan ve hazır satılan kuskus makarna ile uzaktan yakından bir ilgisi bulunmayan kuskustan söz ediyoruz.
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Ev Yapımı Kuskus
5 Su Bardağı Su (1 litre)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Sosu İçin Malzemeler:
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Yemek Kaşığı Kuskus Haşlama Suyu veya Su
1 Fiske Tuz

Ön Söz:
Google aramalarımızda, ev yapımı kuskusla yapılan yemek çeşitleri arasında yapılabilir bir tarife rastlamadık. Rastladığımız yemek tariflerinin çoğu, birbirlerinin kopyası olduğundan ilgimizi çekmedi. İlgimizi çeken tarifler olsa dahi, bizim yemek yapma yöntemimiz damak tadımızla doğrudan bağlantılı olduğundan birşey farketmezdi. Kuskusun çorbasını, tereyağlı ve salçalı pilavını denedik. Çorba ve salçalı pilavını beğendik. Sadece tereyağı kullanarak yaptığımız pilavın damak tadımıza uymadığını söyleyebiliriz. Salçalı pilav dediğimize bakmayın, yaptığımız yemeğe tam olarak kuskus pilavı denmez. Dense dense, tereyağlı salçalı kuskus denebilir. Tarifimizi dener ve salçayı abartmadan kullanırsanız, yaptığınız yemek size çok az gelecektir. Afiyet olsun.

Salçalı sosun hazırlanması:
Tereyağında salça kavrulack. Üzerine 3 yemek kaşığı kuskusun haşlama suyu, bir fiske tuz konulacak ve karıştırılacak. Tavanın içindeki su buhar olup uçuncaya kadar sos kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

kuskus 15 dakika haşlanmış

salcali kuskus 2

Maharetini Göster:
Tencereye 1 litre su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Tencere kaynamaya başlayınca, 1 tatlı kaşığı tuz, kuskus ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere tekrar kaynamaya başlayınca, orta ısıda kapak aralıklı olarak kapatılacak, kuskus 15 dakika haşlanacak ve ardından süzülecek. Süzülmüş kuskus ile salçalı sos karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com