Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

etli taze fasulye

etli taze fasulye
Tencerede Dana Etli Taze Fasulye Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
600 gr. İznik Taze Fasulyesi
200 gr. Dana Kuşbaşı (döş eti)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Domates (150 gr.)
1 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Dana etli taze fasulye yemeğini tencerede, dana döş eti kullanarak yaptım. 200 gr. orta yağlı parça dana döş etini orta irilikte doğradım ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurdum. Eti kavurduktan sonra, işlem sırasına göre diğer malzemeleri ilave ettim ve yemeği 1 saat sürede pişirdim. Tarifimi uygularsanız, eti yumuşacık pişmiş etli taze fasulyeyi sofranıza koymuş olursunuz. Afiyet olsun.

Dana etli taze fasulye yemeğini 1 kg. fasulyeden yapmak isterseniz; istediğiniz miktar da dana eti, 300 gr. domates, etin yağ oranına göre 7-8 kaşık zeytinyağı ve 1 su bardağı kaynar su kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Taze fasulye ayıklanacak, yıkanacak ve istenilen irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak, domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

dana etli taze fasulye

Maharetini Göster:
Tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı dana eti ilave edilecek ve normal ısı ayarında pembeleşinceye kadar kavrulacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden taze fasulye ilave edilecek, karıştırılacak. Tencere kapağı kapatılacak ve en düşük ısı konumunda fasulye kendi suyu ile 15 dakika pişirilecek. Süre bitiminde tencereye 1 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde etli taze fasulye yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com