Kategoriler
Sebze Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

etli ıspanak yemeği

etli ispanak 1
Dana etli ıspanak yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 Kg. Ispanak
300 gr. Dana Kuşbaşı (orta yağlı, dana döş)
1 Adet Kuru Soğan
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1.5 Çay Bardağı Et Suyu (150 ml.)

Ön Söz:
Dana kuşbaşı etli ıspanak tarifimiz iki aşamalı hazırlandı. Yemğin birinci aşamasında dana eti düdüklü tencerede 2 su bardağı su ile orta ateşte 20 dakika haşlandı. Etin haşlama suyunun 1,5 çay bardağı yemek yapımında kullanıldı. İkinci aşama ise, ıspanak yemeğinin tencerede yapımına geçildi ve normal ıspanak pişirilir gibi etli ıspanak kısık ateşte 20 dakika süre ile pişirldi. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Ispanak ayıklanacak, yıkanacak ve 2-3 cm. irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kuşbaşı dana eti düdüklü tencerede haşlanacak ve haşlama suyunun 1.5 çay bardağı yemeğe su verilirken kullanılacak.

Etin Haşlanması:
Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı et ilave edilecek ve orta ateşte kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su, 1 çay kaşığı tuz ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklüde et, orta ateşte 20 dakika haşlanacak ve ocaktan alınacak.

etli ispanak 2

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden haşlanmış dana eti, 1.5 çay bardağı et suyu ve tuz ilave edilecek tencere karıştırılacak. Üzerine ıspanak ilave edilecek ve karıştırılacak. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra, ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna alınacak. Saate bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com