Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

etli çalı fasulyesi

etli çalı fasulyesi
Düdüklü Tencerde Dana Etli Çalı Fasulyesi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Çalı Fasulyesi
150 gr. Dana Kuşbaşı Et
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Adet Orta Boy Domates (100 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1,5 Su Bardağı Kaynar Su
Termo Düdüklü Tencere

Ön Söz:
Düdüklü tencerede dana kuşbaşı etli çalı fasulye yemeğini iki aşamalı yaptım. Önce eti 1,5 su bardağı su ile orta ateşte 20 dakika haşladım. Ardından düdüklüyü ocaktan aldım ve diğer malzemeleri ilave ettim. Eti haşlamak için ilave ettiğim su dışında, düdüklüye su koymadım. Malzemeleri ilave ettikten sonra, yemeği en düşük ısıda 25 dakikada pişirdim ve ocaktan aldım. Afiyet olsun.

Salçayı düdüklüye ilave ettiğinizde, yemeğin suyu ile inceltmeniz gerektiğini hatırlatırım.

Ön Hazırlık:
Çalı fasulye ayıklanacak, yıkanacak ve uygun irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak, domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

dana etli çalı fasulyesi

Maharetini Göster:
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine dana eti ilave edilecek ve orta ateşte kavrulacak. Ardından 1,5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, et orta ateşte 20 dakika haşlanacak. Süre bitiminde düdüklü açılacak; 1 çay kaşığı salça, soğan, rendelenmiş domates, taze fasulye, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com