Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri

et suyuna basmati pirinç pilavı

basmati salma pirinc pilavi 1
Et suyuna basmati pirinç pilavı tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Basmati Pirinç (Mahmood Rice Pirinç)
4.5 Su Bardağı Kaynar Et Suyu
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (20 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (40 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Diğer tariflerimizde bir su bardağı dolusu basmati pirinçle yaptığımız sade veya sebzeli basmati pilav tariflerimizi paylaştık. Bu tarifi paylaşmak için tarifimizin olgunlaşmasını bekledik. Tencerede iki ölçek basmati pirinç kullanarak tat, lezzet ve yumuşacık basmati pirincin sade pilavını yapmak hiçte kolay değil. Tarifdeki yağ çeşiti ve ölçülerini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Biz pirince su verirken orta yağlı et suyu kullandık. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık :
Basmati pirinç musluk suyunda 30 dakika ıslatılacak. Ardından berrak suyu çıkıncaya kadar (6-7 kez) yıkanacak ve süzülecek. Kaynar et suyu hazır edilecek.

basmati salma pirinc pilavi 2

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı, tereyağı, 4.5 su bardağı kaynar et suyu, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak. Ocak yüksek ısıda yakılacak. Tencere kaynamaya başlayınca iki su bardağı basmati pirinç ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere tekrar kaynamaya başlayınca kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Tencerenin kapağı açılmadan pilav tenceresi en az 20 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde pilav alt üst edilerek karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com