Kategoriler
Çorba Tarifleri

et sulu sütlü kuşkonmaz çorbası

kuskonmaz corbasi
Et Sulu Sütlü Kuşkonmaz Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
250 gr. Kuşkonmaz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (10 gr.)
1 Adet Küçük Boy Kuru Soğan (50 gr.)
2 Yemek Kaşığı Un (50 gr.)
1 Adet Soğuk Kutu Süt (200 ml.)
1 Su Bardağı Dana Et Suyu (200 ml.)
3 Su Bardağı Kaynar Su (600 ml.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
1/4 Parça Limon Suyu

Ön Söz:
Dana et sulu, sütlü kuşkonmaz çorbası yapımında kuşkonmazın sert (lifli) kısmını kullanmadım. Çorbada tereyağı ve zeytinyağını birlikte kullandım. 1 su bardağı dana et suyunu difrizden, sütü ise kutu süt olarak hazır kullandım. Verdiğim malzemeleri kullanarak nefis kuşkonmaz çorbasını pişirdim. İsterseniz çorbaya soğanı kavururken bir diş yemeklik doğranmış sarımsak ilave edebilirsiniz. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kuşkonmaz yıkanacak ve 1-1.5 cm. irilikte kuşbaşı doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su ve et suyu hazır edilecek.

et sulu kuskonmaz corbasi

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı, zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, un, kuşkonmaz konulacak ve kavrulacak. Ardından soğuk süt konulacak ve karıştırılacak. Peşinden et suyu, 3 su bardağı kaynar su konulacak ve karıştırılacak. Yüksek ateşte tencere bir kez fokurdatılacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ardından ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tencere 10 dakika süre ile kaynatılacak. Süre bitiminde malzemeler blenderden geçirilecek, bir taşım kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Şimdi çorbaya karabiber, tuz ilave eder ve yarım limon suyunu sıkabilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com