Kategoriler
Mutfak Aletleri

elektrikli bıçak nasıl kullanılır

elektrikli bıçak
Elektrikli Bıçak Nasıl Kullanılır: Piyasada çeşitli firmaların satışa sunduğu değişik model ve renklerdeki elektrikli bıçaklar, hayatı kolaylaştıran teknolojik mutfak aletleridir. Elektrikli bıçaklar kendimizi yormadan, yiyeceklerimizi ezmeden ve ufalamadan kusursuz bir kesme işlemi yapmak için tasarlanmıştır.

Elektrikli bıçakların kolayca sökülüp takılabilen iki adet kesme bıçağı ucu vardır. Taze gıda bıçağı ucu ve donmuş gıda bıçağı ucu. Bu bıçakların kullanım amaçları şöyledir.

1. Taze Gıda bıçağı:
Taze gıda bıçağı et, ekmek, meyveler, sebzeler ve bunun gibi taze gıdaları kesmek için kullanılır.

2. Donmuş Gıda Bıçağı:
Donmuş gıda bıçağı ise, ismi üzerinde derin dondurucudan veya buzluktan çıkarılmış donmuş gıdaları kesmek için kullanılır.

Sözünü ettiğim bu bıçakların her biri, çift olarak dizayn edilmiştir. Kesme esnasında bıçaklar birbirlerine sürtünerek çalışırlar. Bu nedenle bıçaklar sürtünmenin etkisi ile bileneceğinden, her zaman için keskin kalırlar. Bu da demektir ki, bıçakların bilenmesine gerek yoktur. Bu aleti kullanmazdan önce el kitapçığını bir güzel okuduktan sonra kullanmamız güvenliğimiz açısından önemlidir. Elektrikli bıçaklar mutfaklarımız için kullanışlı küçük el aletleri olsalarda olmazsa olmazlarımızdan değildirler, tercih sizin.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com